GYIK

Munkácsi háztartási gépszerviz

Kérdése van?

Összegyűjtöttük a leggyakoribb háztartási gép hibákat, amiket egyszerűen Önök is el tudnak hárítani, így pénzt spórolhatnak!

Ha nem működik a készüléke, először győződjön meg az alábbiakról:

Mosógépek

Ellenőrizze, hogy a konnektorban – amibe a mosógép csatlakoztatva van – van-e áram, például egy hajszárítóval, vagy asztali lámpával!

Ellenőrizze, hogy a mosógép nem billeg-e a padlón. A legtöbb mosógép lába állítható magasságú, ezek segítségével stabilizálható a mosógép. Ha a mosógép új, győződjön meg arról, hogy eltávolította a mosógép üst rögzítéseket, amik szállítás során megakadályozzák annak mozgását!

Ha fali, vagy mosdó szifonba van kötve a mosógép kifolyó csöve, bizonyosodjon meg róla, hogy nincs dugulás a lefolyóban! Ennek legegyszerűbb módja, ha a mosógép kifolyó csövét beakasztja a mosdó kagylóba, vagy egy vödörbe, és a mosógép szivattyúzás programját használva meggyőződik arról, hogy a víz távozik a mosógép kifolyó csövén. Megoldást jelenthet még, ha kitisztítjuk a mosógép szűrőjét.

Nem a programnak megfelelő ruhanemű van mosás alatt, készüléknek könnyű vagy nehéz. Mindig tájékozódjunk a ruhanemű típusához tartozó töltet mennyiségről.

Szárítógép szerviz szeged

Szárítógépek

Tisztítani kell a szűrőket(ajtó alatt, hőszivattyúsnál a hőcserélő előtt,)hőcserélő fiókot.

Kevés a ruha.

Programnak nem megfelelő a ruhanemű.

Mosogatógépek

A mosogatógép túl sok sót használ. Ha a manapság legelterjedtebb “több az egyben” mosogatógép tablettát használ, csökkentse a só adagolást a só tartályban elhelyezkedő szabályozóval, vagy ha az ön készüléke rendelkezik “több az egyben” funkcióval, akkor válassza azt az opciót!

A mosogató gép túl sok öblítő szert használ. Ha ön “több az egyben” mosogatógép tablettát használ, csökkentse az öblítő szer adagolást az öblítő szer tartály beöntő nyílásán található szabályozóval. Egyes készülékeken ez a beállítás a mosogatógép menü rendszerében érhető el.

Ellenőrizze, hogy a forgó karok megfelelően forognak, nem akadályozza esetleg valamilyen, a mosogatógép kosarából kilógó edény, vagy eszköz! Győződjön meg arról, hogy a forgó karokon levő apró nyílások nincsenek-e eltömődve!

Hűtő

Hűtőgép

E típusok is lejegesednek, túljegesedhetnek, csak éppen nem látható helyeken, véletlen ajtó nyitva maradás vagy áramszünet miatt.

Érdemes évente 1-2 alkalommal 48órára teljes kikapcsolással leolvasztani, karbantartani.

A hozzáférhető összefolyókat tisztítani kell mihelyt a polcokon, zöldségtartó fiók alatt vizet talál.

Évente 1x 3-4 csepp Domestost vagy Hypot érdemes belecsepegtetni az lefolyójába.

No frost készüléknél kikapcsolni48 órára.

Villanytűzhely / Sütő

A sütők legtöbbje már régóta fel van szerelve digitális, vagy mechanikus órával. Digitális sütő óra esetén győződjön meg arról, hogy be van-e állítva a pontos idő! Mechanikus sütő óra esetén ellenőrizze, hogy nincs-e “program vége”, vagy nulla pozícióban!

Főleg beépíthető sütő esetében fordul elő, hogy nem megoldott, vagy elégtelen a készülék szellőzése. Tájékozódjon a sütő beszerelési útmutatójában a bútor megfelelő kialakításáról!

Több sütő típusnál is könnyen levehető a belső üveglap, és így tisztíthatóvá válik a két réteg közötti felület. Mielőtt hozzá kezd a művelethez, javasoljuk, hogy olvassa el a sütő használati útmutatójában az erre vonatkozó részt!

Elektromos főzőlap szerviz